Wat Bepaalt De Waarde Van Een Auto?

De waarde van je auto word bepaald door een aantal verschillende zaken. Eigenlijk komt het vooral neer op vraag en aanbod. Een nieuwe auto heeft een nieuwprijs, maar tweedehands auto’s kunnen uiteenlopende prijzen hebben. Dit heeft te maken met de staat van de auto, het koetswerk, roestplekken. Maar de prijs word vooral bepaald door het model auto wat je wil verkopen.

Prijzen van auto’s fluctueren als de vraag naar die auto’s stijgt. Het kan ook zo zijn dat er veel geld te verdienen valt aan de onderdelen van bepaalde modellen waardoor de prijs hiervan ook kan stijgen.

De waarde van de auto word verder bepaald door de hoeveelheid kilometers die met de wagen zijn afgelegd, hoe minder hoe beter natuurlijk! Verder is het uiterlijk van de auto zeer belangrijk evenals de staat van het interieur. Als er bijvoorbeeld veel gerookt is in de auto, dan zal de waarde een stuk omlaag gaan die lucht krijg je er niet meer uit.

Op marktplaats is vaak wel een goede vergelijking te maken van de waarde van je auto, je hebt er vaak auto’s van hetzelfde model in betere staat, maar ook in slechtere staat. Aan de hand hiervan zou je dus kunnen bepalen wat dan ongeveer de waarde van je auto zal zijn. Als je slim bent vraag je 200 euro meer dan wat je eigenlijk voor de auto wilt, dan hebben kopers het idee dat ze een mooie deal hebben als ze je wat afdingen.